Przepis i sposób przygotowania na: Makaron gyros z grillowaną papryką i selerem naciowym
Makaron ugotować al dente , skropić oliwą, wyłożyć na talerze i dodać sos, na wierzch zetrzeć parmezan lub inny ostry ser.
makaron grube wstążki | 400 gr |
łopatka bez kości | 500 gr |
pomidory krojone z puszki | 1 op |
seler naciowy | 3 łodygi |
papryka czerwona | 2 szt |
cebula | 1 szt |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
chili | do smaku |
olej | 3 łyżki |
przyprawa gyros | 1/2 op. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: