Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fettuccine z pepperoni

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron Fettuccine 200 g
pepperoni 50 g
czosnek 1 ząbek
żółtko jajek 3 sztuki
oliwa 1 łyżeczka
kapary 1 łyżka
parmezan 5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fettuccine z pepperoni

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pamiętaj by podczas odcedzania zachować pół szklani wody, w której gotował się makaron.
2. Rozgrzaną patelnię posmaruj oliwą, następnie połóż pepperoni pocięte na paseczki. Gdy staną się chrupiące przełóż je na papierowy ręcznik, a na patelni połóż przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i kapary. Wymieszaj je z tłuszczem wytopionym z pepperoni i podsmażaj przez 2 minuty.
3. Żółtka wymieszaj z parmezanem, podaj podsmażone czosnek i kapary oraz wodę spod makaronu. Całość wymieszaj na jednolity sos.
4. Sos przelej do makaronu, dodaj pepperoni, dobrze wymieszaj. Podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.04.2014 23:15
uwielbiam makaron
Grażyna13 19.04.2014 21:40
Ciekawy przepis :)
Klausia 17.02.2014 13:08
wygląda wspaniale to Twoje danie :)
pajbek 24.01.2014 11:15
Pysznie i kolorowo :-)
usmiech 23.01.2014 11:08
smaczne danie
Romanowka 23.01.2014 11:04
wyraziste smaki, takie jak lubię
Konczi 23.01.2014 10:10
uwielbiam makaron pycha
aniagdz 23.01.2014 10:03
ooo moje smaki:) lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak