Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś gotowany na parze z pesto z rukoli Giancarlo Russo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 4 szt
rukola 250 g
orzeszki pini 40 g
oliwa 100 ml
kapary 5 szt
sól do smaku
anchois
radicchio 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś gotowany na parze z pesto z rukoli Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:
Gotujemy filety z łososia na parze przez 8-10 minut (bez wcześniejszego solenia). W tym czasie przygotowujemy pesto. Do miksera wkładamy opłukaną i wysuszoną rukolę, orzeszki piniowe, kapary i anchois. Miksujemy, dolewając powoli oliwę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wykładamy ugotowanego łososia na talerze, polewamy pesto z rukoli oraz oliwą i dekorujemy liskami radicchio.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 03.01.2014 11:55
Ciekawy przepis
Kucharz_Tomek 30.11.2012 19:21
hmm musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak