Przepis i sposób przygotowania na: Lody twarożkowe o smaku kiwi i winogron
Winogrona wybrać bezpestkowe lub każdą kulkę przeciąć na połowę i usunąć pestki ostrym nożykiem.
Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki - wrzucić do blendera, zmiksować i przetrzeć przez sitko, aby usunąć pesteczki.
Do blendera wrzucić winogrona i również zmiksować - połaczyć z musem z kiwi.
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mascarpone utrzeć z cukrem waniliowym i połączyć z ubitymi jajkami - dosypać Śnieżki, ubijać kilka minut.
Ubić schłodzoną śmietankę na sztywno.
Połączyć masę serowo-jajeczną ze śmietanką, ostudzoną galaretką oraz musem owocowym.
Po dokładnym wymieszaniu przełożyć do zamykanego pudełka i wstawić na kilka godzin do zamrażarki.