Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody cytrynowo-pomarańczowe / Dukan

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
słodzik w płynie do smaku
sok pomarańczowy 1 szkl.
sok cytrynowy do smaku
sok marchewkowy 3-4 łyżki
aromar pomarańczowy do smaku
aromat cytrynowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lody cytrynowo-pomarańczowe / Dukan

Jajka ubić na parze na puszystą masę, dodać jogurt i słodzik do smaku.
Z wyszorowanej/sparzonej cytryny zetrzeć skórkę.
Do masy dodać cały sok pomarańczowy i trochę cytrynowego.
Masę podzielić na połowę i do jednej części wmieszać sok marchewkowy oraz aromat pomarańczowy.
Do pozostałej masy dodać startą skórkę z cytryny i aromat cytrynowy.
Na dno pojemnika (na sam środek) wlewać małymi porcjami obie masy, naprzemian, aby tworzyły cienkie warstwy - podobnie jak przy cieście "zebra".
Pojemnik zamknąć i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Przed podaniem lodów wyjąć je kilkanaście minut wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej, aby nieco odtajały i zmiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.12.2012 00:53
ale pyszności,super
Habibi 20.09.2012 12:36
Lody wyszły naprawdę smaczne :)
dagmara020 31.07.2012 08:45
niskokaloryczne:)
BeataJ 26.07.2012 22:05
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak