Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada rabarbarowo-imbirowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 500 g
imbir 1,5 cm
woda 2-3 szkl.
cukier trzcinowy do smaku
woda gazowana 1 (lekko)

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada rabarbarowo-imbirowa

Rabarbar oczyszczamy, odcinamy liście i końcówki, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku zagotowujemy ok. 2-3 szkl. wody i wrzucamy rabarbar oraz kawałek obranego imbiru, zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Wywar przecedzamy przez siteczko i słodzimy cukrem trzcinowym do smaku.
Studzimy i schładzamy.
Po schłodzeniu wywar uzupełniamy wodą mineralną wg uznania (ok. 1 l) i podajemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.08.2013 18:16
chętnie się napiję :)
mufinka79 23.06.2013 12:36
Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Gary Michy 23.06.2013 11:56
świetny, orzeźwiający napój :)
usmiech 22.06.2013 22:29
w sam raz na obecne upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak