Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z kapusty z koperkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 główki
duże marchewki 2 sztuki
koperek 1 pęczek
majonez light 100 ml
ostra musztarda 1 łyżka
biały cukier 1 łyżka
ocet jabłkowy 3 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
jogurt naturalny 100 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z kapusty z koperkiem

1. Sól i cukier rozpuść w occie. Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj ocet i musztardę. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstał gładki i jednolity sos.
2. Z kapusty usuń wierzchnie liście i głąb, następnie zetrzyj ją na grubej tarce. Marchewkę oczyść i zetrzyj na grubej lub drobnej tarce - tak jak lubisz. Wymieszaj warzywa, dodaj drobno posiekany koperek, zalej sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 6 - 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.08.2013 21:25
wydaje się apetyczna
Kuchenka 28.08.2013 22:28
widzę że duża rola przypraw
joanna30 28.08.2013 14:25
Lubie takie zdrowe surówki :)
tatiana2 28.08.2013 13:54
w sam raz do dzisiejszego, mojego obiadu :)
Sylwia26 28.08.2013 12:35
ślinka leci :)
Ola1984 28.08.2013 11:32
Uwielbiam takie surówki :)
Renata 28.08.2013 11:22
do obiadu idealna
Agnieszka-87-25 28.08.2013 11:18
świetna sałatka do obiadu
Hanna5 28.08.2013 10:37
uwielbiam takie sałatki , a jeszcze z dodatkiem koperku niebo w gębie :)
idealme 28.08.2013 10:07
pyszna sałatka do domowego obiadku :)
Renata9 28.08.2013 09:23
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak