Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Labraks zapiekany w pomidorach

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

labraks 1 szt
pomidorki cherry 200 gr
pietruszka zielona 1 peczek
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 4 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Labraks zapiekany w pomidorach

Kroki postępowania

1
Labraks wypatroszyć, usunąć łuski.
Do jego środka włożyć czosnek i pietruszkę ( pięczek).
Na grzebiecie zrobić po 2 cięcia z każdej ze stron.
W cieńcia włożyć plasterki czosnku.
Doprawić.
Aluminium posmarować olejem, położyć plasterki cebuli, pietruszkę,pomidorki przekrojone na pol, a następnie na to rybę.
Na grzbiecie ulożyć plasterki cebuli, posypać pietruszką, doprawić. Skropić olejem.
Zamknąć szczelnie folię aluminiową.
Krok 1 - Labraks zapiekany w pomidorach foto
2
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec rybę 20 -25 minut.
Na zdjęciu ryba tuż po wyjęciu z piekarnika.
Krok 2 - Labraks zapiekany w pomidorach foto
3
Łyżką zdjąć skórę, a na talerz wykładać same filety. Polać je sosem z pieczenia.
Jeśli ktoś lubi można też położyć pieczone pomidorki i cebulkę z foli.
Smacznego !
Krok 3 - Labraks zapiekany w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 26.11.2013 07:30
oj marzy mi się taki na obiad :)
IwonaKa 18.08.2013 15:40
nigdy nie jadłam takiej rybki,ale ryby uwielbiam,Twoja wygląda wyjątkowo apetycznie
Wojt@s
Wojt@s 03.06.2013 09:20
smacznie wygląda
caralajna 22.05.2013 18:16
świetnie wygląda, wierzę że pieczenie jest zdrowsze od smażenia, niestety rym jakoś mało jadam, zdecydowanie za mało..
Margo1 22.02.2013 06:42
niestety nie jadłam
Izabela/bella81 20.02.2013 07:57
chętnie spróbuję
IwonaDD 27.01.2013 20:47
Ania w pierwszym kroku jest napisane wypatroszyc i USUNAC ŁUSKI, a pieczenie z głową to nie nowość, najwięksi szefowie kuchni pieką z głową, baa nawet z niej sporządzają dania :)
Aleksandraa 27.01.2013 20:19
wygląda bardzo zachęcająco
Anna169Hosz 27.01.2013 20:07
Piec z głową, płetwami, łuskami?
Juleczka20 27.01.2013 19:55
pyszna rybka
Alex_M 27.01.2013 19:40
sliczna rybka ;)
IwonaDD 27.01.2013 19:33
masz rację, juz zmieniam :)
Krzysiek3 27.01.2013 19:33
smaczny
Habibi 27.01.2013 19:24
Ładnie wygląda rybka, ale Labraks, to rodzaj męski ;)
Poison1988 27.01.2013 19:23
przepięknie podane :) Oczami zjadłabym bardzo chętnie :)
ONY_za_kare 27.01.2013 19:22
Super przyrządzona i pięknie podana. Pewnie niebo w gębie :)
Sisterskitchen 27.01.2013 19:20
piękne zdjęcie, smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak