Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z marchewką i cebulą w sosie pieczarkowym
Potrawka z kurczaka z dodatkiem warzyw to świetna propozycja obiadowa, która przypadnie do gustu całej rodzinie. Jeśli chcesz, by przyrządzane danie z kurczaka stało się jeszcze prostsze - sięgnij po gotowy sos pieczarkowy Kucharek. Wystarczy, że po jego przygotowaniu, przelejecie go na patelnie z mięsem, dodacie warzywa i Wasz kurczak z warzywami będzie gotowy!
1. Osuszone mięso oprószamy Przyprawą do potraw Kucharek, mąką, smażymy na patelni na maśle z każdej strony.
2. Sos pieczarkowy jasny Kucharek przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do rondla z mięsem.
3. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek, marchew i pieczarki w plastry.
4. Na patelni po kurczaku smażymy warzywa z tymiankiem i dodajemy je do mięsa.
5. Całość dusimy do miękkości kurczaka i doprawiamy do smaku.
6. Gotowe danie podajemy z białym ryżem posypując szczypiorkiem.