Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z jabłkami i majerankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
bulion warzywny 1,5 litra
ziele angielskie 3 szt
sól
pieprz
majeranek
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
jabłka 3 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z jabłkami i majerankiem

Udka ugotowałam w bulionie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gdy były miękkie nasmarowałam je solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Usmażyłam je na oliwie, na chrupko.
Jabłka obrałam, wyjęłam pestki i pokroiłam na mniejsze kawałki. Wrzuciłam je na patelnię z kurczakiem. Doprawiłam solą i majerankiem. Dusiłam pod przykryciem parę minut, do miękkości jabłek.

Podałam z ziemniaczkami z koperkiem i surówką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 07.12.2012 14:21
lubię
Stenka 06.12.2012 09:14
lubię
Simeo 07.11.2012 13:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak