Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki orzechowe w płatkach migdałowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 50 g
orzechy laskowe 50 g
serek mascarpone 100 g
mleko w proszku 50 g
syrop toffi 1 łyżeczka
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki orzechowe w płatkach migdałowych

Kroki postępowania

1
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Kulki orzechowe w płatkach migdałowych foto
2
Mleko w proszku mieszamy z czekoladą, serkiem mascarpone i orzechami tartymi. Całość mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowaną masę chłodzimy min pół godzinki w lodówce. Po wyjęciu formujemy małe kulki i wkładamy ponownie do lodówki do schłodzenia.
Krok 2 - Kulki orzechowe w płatkach migdałowych foto
3
Płatki migdałowe mieszamy z syropem i obtaczamy w nich kulki, po czym układamy w małych papilotkach.
Krok 3 - Kulki orzechowe w płatkach migdałowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 14.04.2014 11:14
pyszności
pajbek 14.04.2014 10:28
Pyszne muszą być :-)
Ankha 14.04.2014 07:56
I jak tu schudnąć gdy obok tyle pokus !
Róża1 13.04.2014 23:58
wyśmienity pomysł !!! na pewno bardzo smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak