Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żebrze wieprzowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
seler 1/5 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
kasza pęczak 4 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żebrze wieprzowym

Do garnka wkładamy żebro solimy i zalewamy wodą zagotowujemy. W tym czasie obieramy warzywa, marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę a pietruszkę na 4 części dodajemy do zupy razem z selerem gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy natkę pietruszki oraz kaszę - gotujemy do jej miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 07.04.2014 08:33
Oj zjadło by się taki krupniczek....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak