Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik na cielęcych żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ryż 4 łyżki
sól
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik na cielęcych żeberkach

żeberka cielęce wkładam do 6 szklanek zimnej wody i gotuję 30 minut, po czym dodaję obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz ryż. Kiedy mieso jest miękkie, wyjmuję je z zupy, oddzielam od kości, kroję w kostkę i znowu wrzucam do zupy. Krupnik wyłaczam, gdy włoszczyzna i ryż będą miękkie. do smaku dodaję soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:22
pycha
sznycel 10.08.2012 15:53
mąż lubi, kiedy krupnik podaję z ziemnakami pokrojonymi w kostkę. Zupę posypuję zawsze siekaną natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak