Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krówkowe babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szklanki
krówki 12 szt
masło 180 g
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krówkowe babeczki

Krówki pokroić na mniejsze kawałki. Połowę z nich dodać do mleka i podgrzewać mieszając, aż się rozpuszczą. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, ciągle ubijając dodać roztrzepane jajka. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krówkowe mleko. Delikatnie połączyć łyżką. Nałożyć do muffinkowych foremek wyłożonych papilotkami. Każdą babeczkę posypać odrobiną pozostałych krówek. Piec ok 20 min w temp. 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 24.08.2012 23:38
na pewno fajny smak ;)
stokrotka 24.08.2012 22:28
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak