Przepis i sposób przygotowania na: Królewiec
Kroki postępowania
W połowie szklanki mleka rozrabiamy maki.Resztę mleka gotujemy z cukrem i margaryną .Wlewamy mleko z mąkami i gotujemy gęsty budyń .
Ciasto miodowe: | |
mąka pszenna | 340 g |
cukier kryształ | 165 g |
miód prawdziwy | 3 łyżki |
jajko | 1 |
margaryna | 150 g |
Biszkopt | |
mąka pszenna | 85 g |
jajko | 4 |
cukier | 110 g |
mąka ziemniaczana | 110 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Krem: | |
mleko | 750 ml |
cukier kryształ | 165 g |
margaryna | 200 g |
mąka ziemniaczana | 18 g |
mąka pszenna | 18 g |
DODATKOWO: | |
polewa czekoladowa | |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: