Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w tempurze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki 250 gram
mąka kukurydziana 1 szklanka
woda gazowana 1 szklank
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

Doskonale smakują z sosem słodko kwaśnym lub słodkim chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w tempurze

Krewetki rozmrażamy i myjemy. Mąkę i wodę gazowaną mieszamy razem doprawiamy solą i pieprzem. Powinniśmy otrzymać klejące ciasto. W cieście zamaczamy krewetki i wkładamy na mocno rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor.Ciasto najlepiej jak jest bardzo zimne można włożyć miskę z ciastem w kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 17.09.2015 10:18
Smaczne bardzo :)
Joannasz3190 15.09.2015 21:13
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak