Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Krem jest po prostu rewelacyjny w smaku i wbrew pozorom nie mocno serowy. Jego delikatność sprawia, że po prostu rozpływa się w ustach. Krem idealnie też trzyma swoją formę, więc idealnie nadaję się nie tylko do lekkich wypieków, ale również do wielowarstwowych, z masą cukrową lub ich dekoracji.

Składniki:

Krem:

twaróg zmielony 400 gramów
masło 82% 200 gramów
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżki

Porada

- Podane proporcje wystarczą np. do podwójnego przełożenia ciasta o średnicy 18 cm - grubymi warstwami kremu. - Słodkość kremu możecie dowolnie modyfikować. Istnieje też możliwość sporządzenia go w innej wersji smakowej, np. poprzez dodanie kakao, czekolady, bakalii, soku, owoców itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym należy ubić do białości i stopniowo zmiksować z twarogiem.
Krem już nadaje się do użycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 21:32
Dobre to jest. Głos oddany.
Babeczka35 03.01.2019 17:21
Ciekawy przepis na krem. Nie znam takiego, ciekawa jestem jak smakuje.
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 11:50
Lubię takie serowe kremy.;)
bietka 02.01.2019 10:54
Smaczny krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak