Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brukselki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 400 g
ziemniaki 2 szt
serek topiony 100 g
bulion warzywny 1 l
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
cukier

Porada

Do przygotowania kremu użyłam SERKA TOPIONEGO Z SZYNKĄ.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brukselki

Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, brukselkę umyć. Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki i brukselkę. Razem gotować do miękkości. Dodać serek topiony oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz gałką muszkatołową. Zupę zmiksować blenderem na jednolity krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 17.04.2017 12:59
Z brukselki jakoś nigdy nie jadłam
hanbes 16.04.2017 14:34
Jestem amatorem brukselki więc ten pomysł z zupką kremową jest SUPER! Na pewno skorzystam...
mysza75 16.04.2017 12:37
jaki pyszny kremik
adelajda 15.04.2017 16:41
dobra zupka
Ada-Gaba 15.04.2017 15:11
pyszna propozycja
ilka01 15.04.2017 12:31
pysznie i zdrowo :)
Agnieszka-87-25 15.04.2017 06:48
bardzo smaczny i zdrowy krem
w mojej kuchni 15.04.2017 01:21
brukselkę lubię w każdej wersji
Bernadeta1 14.04.2017 23:46
smaczna zupka
Renataj 14.04.2017 22:20
Lubię brukselkę pod każdą postacią ale takiej zupy jeszcze nie jadłam. A prezentuje się bardzo apetycznie:)
jan_mag 14.04.2017 22:14
Ładny kolor :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak