Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mortadeli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.

Składniki:

Składniki:

mortadela 150 gramów
ser salami 2 plastry
mąka 5 łyżek
jajko 1 sztuka
panierka panko 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mortadeli

Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami.
Obtaczamy kolejno:
Mąka
Jajko
Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko.
Smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak