Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z sosem tonkatsu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety schabowe

kotlety schabowe 4 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
panierka panko 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

sos

sos sojowy jasny 1/3 szklanki
ketchup pikantny 3 łyzki
cukier brązowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z sosem tonkatsu

Przygotowania zaczynamy od sosu tonkatsu:

sos sojowy wlewamy do miseczki dodajemy cukier i ketchup i mieszamy tak długo aż cukier się rozpuści, a pozostałe składniki dobrze się połączą.

Kotlety myjemy, osuszamy lekko tłuczemy, po czym delikatnie solimy je i pieprzymy.

Każdego kotleta obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy je na złoty kolor na klarowanym maśle lub oleju.

Usmażone kotlety kroimy w paski, układamy na talerzach i polewamy sosem tonkatsu, serwujemy z ryżem i surówką np. z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 15.06.2015 13:56
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak