Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z oscypkiem

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Nasi znajomi często nas rozpieszczają. Ostatnio zostało nam trochę oscypku, więc postanowiliśmy połączyć go z mięsem mielonym. W zasadzie wiele nie trzeba, a smak przypadnie do gustu wielbicielom tego sera.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gramów
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
oscypek 0.5 sztuki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 150 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżeczek
olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z oscypkiem

Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak