Przepis i sposób przygotowania na: Kostka tęczowa z mascarpone
1.Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszać ręcznie. Piec 25 min. w 175 stopniach. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół.
2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz serek mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie. Wylać na biszkopt i przykryć 2 częścią biszkoptu. Górę ciasta posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi.