Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z sosem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kopytka

ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
sól

sos pieczarkowy

pieczarki 30 dag
cebula 1/2
olej do smażenia
śmietana 200 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Koperek suszony Prymat
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z sosem pieczarkowym

Kopytka: Ugotowane ziemniaki ostudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, sól. Całość zagnieść na jednolitą masę. Ciasto podzielić na części a następnie uformować w wałki, które pociąć na ukośne kawałki. Kopytka gotować w osolonej wodzie około 4 minut,

Sos pieczarkowy: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę a następnie dodać pieczarki. Smażyć około 5 minut. Na patelnię dodać śmietanę wymieszaną z mąką, solą, pieprzem oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak