Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z żurawin

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 200 gram
woda 70 ml
miód 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 lub szczypty agar agar

Porada

idealny dodatek do naleśników i pancakes

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z żurawin

Żurawinę czyścimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu- Uwaga może pryskać. Kiedy większość żurawiny popęka, dodajemy miód, zmniejszamy ogień i gotujemy mieszając przez około 10 min. Na dwie minuty przed końcem dodajemy agar agar. Dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia i zostawiamy do lekkiego przestudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.11.2015 20:07
Takiej konfitury nie jadłam.
mirosława4 22.11.2015 14:08
jestem ciekawa jak smakuje , jadłam ucieraną na surowo tylko z cukrem to jest cierpka w smaku ale zdrowa :)
Futka 22.11.2015 13:00
Przepyszna konfitura :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak