Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z żurawiną i cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 szklanka
gruszki 6-8 ulęgałki
skórka z cytryny
sok z cytryny
miód prawdziwy do smaku
Goździki całe Prymat 2-3
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z żurawiną i cynamonem

Owoce myjemy, cytrynę sparzamy.
Do około 2,5 litrów wrzątku wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki gruszki, żurawinę, skórkę i sok z cytryny i przyprawy. Gotujemy około 20-30 minut.
Gdy kompot przestygnie możemy go przecedzić i dodać miodu do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak