Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cytryna 1 sztuka
cukier 3-4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy ze skórką cytrynową

Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Postawić na małym ogniu i doprowadzić do zagotowania. W tym czasie cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wrzucić do wrzącego kompotu, zamieszać. Minutę gotować. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Wystudzić a najlepiej schłodzić. Można podawać z kostkami lodu w upalne dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.03.2014 12:15
słodkie orzeźwienie :)
kate.500 28.09.2013 09:26
pyszny kompocik
adelajda 11.08.2013 13:04
na pewno pyszny !
Aannkaa82 07.08.2013 19:37
Masz racje Alex - najlepiej jedno i drugie :)
Alex_M 05.08.2013 16:54
a może jedno i drugie? ;)
Aannkaa82 05.08.2013 15:55
NIe moge się zdecydoawać na co bardziej mam ochotę na ten kompocik czy te truskaweczki w tle :)
Katarzyna59 23.07.2013 07:35
uwielbiam takie kompoty
RenataZ-et 22.07.2013 23:05
super kompocik
Alex_M 05.07.2013 10:26
dziękuję! nawet nie wiesz jak mnie cieszą takie słowa!!! :):):)
caralajna 05.07.2013 08:37
przepis może i prosty, ale jakie zdjęcie.. bardzo mi się podoba :)
eMMe 04.07.2013 23:04
słodka kwaśny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak