Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rozgrzewający pigwowo-imbirowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 2-3 szt.
limonka 1
imbir średni kawałek
Goździki całe Prymat 3-4
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rozgrzewający pigwowo-imbirowy

Pigwę umyć i pokroić na kawałki - ja kroję razem ze skórką.
Imbir obrać i pokroić w plasterki, podobnie limonkę - ja jej nie obieram, bo lubię lekką goryczkę.
Do składników dodać kilka goździków, zalać zimną wodą i zagotować na dużym ogniu, pod przykryciem.
Następnie odkryć, zmniejszyć płomień i gotować 25 minut.
Gotowy kompot dosłodzić do smaku miodem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 16.12.2012 14:32
mam pigwy ale do tej pory nie wiedzialam czy sie z nich cos robi, a na zime akurat :)
Habibi 23.11.2012 08:22
Ja go dziś rano piłam na zimno, a i tak rozgrzewa - dzięki imbirowi :)
ziutula
ziutula 23.11.2012 00:15
dobry na chłody
Lemon 22.11.2012 22:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak