Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa ziemniaczkowa z podsmażoną kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dzisiaj polecam wypróbować mój przepis na kolorową zupę ziemniaczkową z podsmażoną kiełbasą.

Składniki:

Składniki

cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
ziemniaki 7 sztuk
kiełbasa śląska 120 gramów
bulion drobiowy 2 litry
szczypiorek 2 garście

Porada

Do zupy można dodać też śmietanę

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa ziemniaczkowa z podsmażoną kiełbasą

1. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wlej łyżkę oleju.

2. Cebulę pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, zeszklij.

3. Marchewki umyj, obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię. Podsmażaj 5 minut.

4. Cebulę z marchewką wrzuć do gorącego bulionu. Gotuj przez 5 minut.

5. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z bulionem. Gotuj 15 minut.

6. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, podsmaż. Wrzuć do garnka z zupą. Zagotuj.

7. Do zupy dodaj 2 garście szczypiorku. Zupa jest gotowa. Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak