Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa mozaika wieprzowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Mozaika wieprzowa to idealna propozycja na zapakowanie do pracy na drugie śniadanie. Plaster takiej mozaiki do tego świeża bułka najlepiej upieczona w domu a do tego szklanka soku i mamy zastrzyk energii na dalsze godziny w pracy czy szkole.

Składniki:

składniki główne

łopatka wieprzowa 1 kilogram
mieszanka do kuchni meksykańskiej 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 0.5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

1, Sól i pieprz dodajemy do smaku. 2. Mieszanka meksykańska mrożona mieszanka warzyw do kuchni meksykańskiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa mozaika wieprzowa

Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Do mięsa dodać przyprawy do smaku i zamrożoną mieszankę meksykańską i wyrobić masę.
Gotową masę podzielić na 4 części i każdą z nich położyć na kawałku folii spożywczej.
Każdą część zawinąć w cukierek.
Następnie każdy pakunek ponownie zawinąć szczelnie w folię spożywczą robiąc ponownie cukierek i zawiązując końce.
Gotowe paczuszki włożyć do garnka, zakryć mniejszą pokrywką (będzie to obciążenie), nalać wody tyle, aby zakryć paczuszki i przykryć pokrywką.
Gotować około 45 minut na małym ogniu.
Ugotowane mozaiki wyjąć z garnka, wystudzić i dopiero odwinąć z folii.
Podawać jako wędlina do chleba lub zaraz po przygotowaniu na obiad z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak