Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowa tapioka w papai

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papaja 1 sztuka
tapioka 3 łyżki
świeży miąższ kokosa 2-3 łyżki
mleko kokosowe 200 ml
cukier do smaku
miód płynny dekoracja
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowa tapioka w papai

Tapiokę w kulkach namoczyć w wodzie, gdy podwoi objętość wlać wszystko do garnka, dodać starty świeży miąższ kokosa, mleko kokosowe i ciągle mieszając zagotować. Dodać cukier i na małym gazie gotować około 5 minut mieszając.
Papaję przekroić, wyciągnąć pestki i troszkę wydrążyć miąższ. Lekko ściąć skórkę od dołu aby połówki owocu stały stabilnie. Nałożyć do środka papai ciepłą lub wystudzoną tapiokę, polać płynnym miodem.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak