Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociewska prażnica

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 2 łyżeczki
woda lub mleko 2 łyżki
chudy wędzony boczek 10 dag
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kociewska prażnica

Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i dość mocno przysmażyć. Jaja rozbić, wymieszać z mąką i mlekiem, a następnie doprawić solą, pieprzem a także wsypać majeranek. Tak przygotowaną masę jajeczną zalać usmażony boczek i trzymać na patelni, aż jajka się zetną. Placek przełożyć na drugą stronę i smażyć aż stanie się złocisty, zdjąć z patelni. Podzielić na porcję i podawać polany sosem pieprzowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak