Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe z grysiku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
kasza manna 2 szklanki
twaróg 400 g
masło
cukier
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe z grysiku

Ser przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, kaszę mannę i ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wyrobić ciasto. Z ciasta formować wałki i kroić jak kopytka. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować od wypłynięcia kluseczek jeszcze 7 minut.Podawać zaraz po ugotowaniu polane roztopionym masełkiem i posypane cynamonem oraz cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.08.2015 09:25
cudne kluseczkie
2milutka 11.08.2015 08:59
wieki nie jadłam....
Bernadeta1 10.08.2015 21:22
takich nie robiłam ale na pewno smaczne
Franciszek 10.08.2015 20:40
Ciekawy pomysł
agaK. 10.08.2015 20:37
Fajne, oryginalne.
Wiktoria29 10.08.2015 20:01
z grysikiem jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak