Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonka schabowa z grilla z pieczarkami i boczniakami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
ketchup pikantny 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka

mięso

schab bez kości w kawałku 40dkg
pieczarki 10 dkg
boczniaki 10 dkg
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

ja swoje mięso grillowałam na grillu elektrycznym w sumie 10 minut(mam grilla który grilluje jednocześnie górę i dół)Było soczyste i dopieczone

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonka schabowa z grilla z pieczarkami i boczniakami

Schab w kawałku przekroić na 2 części.każdy kawałek rozciąć na kolejne 2 ale nie do końca(ma się rozłożyć jak książka) lekko rozbić.Składniki marynaty wymieszać i nasmarować nią mięso z każdej strony,Odstawić do lodówki na kilka godzin.Boczniaki pokroić w mniejsze kawałki,oczyszczone pieczarki w plasterki a cebulę w piórka.Całość podsmażyć z dodatkiem przypraw aż odparuje z nich cała woda. Wystudzić. Farsz podzielić na 2 części i nałożyć na mięso,mięso złożyć na pół tak aby farsz nie wylatywał bokami,Grillować po 10 minut z każdej strony,Podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.11.2015 20:26
wspaniały obiad
adelajda 11.11.2015 16:21
Super mięsko :))
MAR3STA 11.11.2015 13:52
świetne danie
Futka 11.11.2015 11:44
Wspaniała i bardzo apetyczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak