Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa orzechowo-waniliowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso 50 ml
mleko 3,2% 120 ml
syrop waniliowy 10 ml
syrop orzechowy 20 ml
bita śmietana
czekolada w młynku
cukier trzcinowy 3 kostki
Do dekoracji:

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa orzechowo-waniliowa

Do wysokiej szklanki najlepiej do latte wrzucamy kostki cukru trzcinowego wlewamy jeden z syropów -waniliowy.Do zimnego mleka wlewamy drugi syrop -orzechowy i spieniamy mleko-ja spieniałam w ekspresie.Kawę parzymy,może być tez zwykła rozpuszczalna. Do szklanki wlewamy najpierw spienione mleko z syropem orzechowym a następnie kawę .Dekorujemy kleksem bitej śmietany i posypujemy czekoladą z młynka lub kawą sypką rozpuszczalną . Pyszna polecam spróbować:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 17.09.2013 10:05
To ja poproszę taką :)
natalia.doradca 17.09.2013 10:02
pyszna kawusia
2milutka 17.09.2013 09:34
kawka jest smaczna polecam;)
pati100015 17.09.2013 03:04
pyszna kawka
Lis 17.09.2013 00:40
uwielbiam takie kawki:)
tessinka 16.09.2013 22:27
lubię kawy smakowe
Gracer 16.09.2013 21:58
lubię takie kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak