Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka pod żaglami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak duży 1 szt
kaszanka 10 dag
cebula biała 2 plastry
szynka szwarcwaldzka 2 plastry
sos czosnkowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka pod żaglami.

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Kaszanka pod żaglami. foto
2
Ziemniaki ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni. Kaszankę pokroić w plastry i obsmażyć. Na drugiej patelni krótko przesmażyć plastry cebuli i szynki nabite na patyk. Środek ziemniaka napełnić sosem czosnkowym, na wierzch położyć obsmażoną kaszankę.
Krok 2 - Kaszanka pod żaglami. foto
3
Ustawić żagle.

Przepis na sos czosnkowy:
20 dag majonez
10 dag śmietana kwaśna 18%
1 główka czosnek
0,5 cytryna sok
2 dag curry powder
0,5 pęczek koperku
do smaku - sól, pieprz, cukier
Majonez połączyć ze śmietaną. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Wszystko zmiksować blenderem.
Krok 3 - Kaszanka pod żaglami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 07.01.2014 23:39
Bardzo ładnie podane.
stef 07.01.2014 23:08
Też bym popłynął pod takim żaglem.
Maria 70 07.01.2014 18:30
Pyszne i ładne.
Rysia 07.01.2014 13:38
Zwykłe składniki,a jak pięknie podane.
kasienka23 06.01.2014 19:37
świetne danie, uwielbiam takie połączenie!
bhb8 06.01.2014 19:15
Ciekawie się prezentują :)
Barbara13 06.01.2014 18:48
Ładnie podane :)
sara1 06.01.2014 18:44
apetyczna i ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak