Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z bakłażanem rodzynkami i orzeszkami piniowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
kasza gryczana 1 szklanka
rodzynki 1 opakowanie
orzeszki piniowe 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
sos chili słodki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z bakłażanem rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy. Kasze gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana grillujemy na patelni , następnie kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni na maśle podsmażamy kasze dodajemy rodzynki i bakłażana. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy sos chilli słodki. Orzeszki prażymy na suchej patelni i dodajemy do kaszy . Mieszamy wszystko razem i podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 15.03.2013 22:08
obłęd uwielbiam takie jedzenie:) smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak