Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza orkiszowa zasmażana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza orkiszowa 8-10 łyżek
grzyby suszone 15 dag
kostka rosołowa 1 szt
śliwki suszone 5 dag
cebula biała 1 szt
olej 4 łyżki
sól do smaku
majeranek do smaku
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza orkiszowa zasmażana

Wykonanie:
Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Następnie kaszę ugotować z kostką rosołową na sypko, przysmażyć razem z cebulą. Dodać grzyby, pokrojone śliwki, majeranek, sól do smaku, starannie wymieszać, podawać ze świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 04.02.2016 18:29
Zdrowe jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak