Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza kus-kus z oliwkami i papryczkami chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 60 g
papryczka chili 4 szt.
papryka zielona 1/2 szt.
oliwki czarne Smak 5 szt.
oliwki zielone Smak 5 szt.
cebula 1/2 szt.
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza kus-kus z oliwkami i papryczkami chili

Kaszę Jaglaną musimy moczyć w gorącej wodzie. Do chwili kiedy ona napęcznieje.
Międzyczasie kroki w kostkę 1/2 papryki zielonej, 1/2 cebuli, 5 sztuk oliwek zielonej i 5 sztuk oliwek czarnych. Papryczki chili kroimy w plasterki.
Do gotowej kaszy Jaglanej, dodajemy do niej pozostałe składniki i wszystko mieszamy. Polewamy całość oliwką do oliwy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszając zawartość. Gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak