Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z podgrzybkami w sosie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 woreczki
cebule 2 sztuki
olej
sól
pieprz
majeranek
mleko 1 szklanka
buraczki tarte 10 dkg
podgrzybki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z podgrzybkami w sosie

Kroki postępowania

1
Podgrzybki użyłam mrożone.Grzyby odmrażam dzień wcześniej. Cebule obieram ze skórki.
Krok 1 - Kasza gryczana z podgrzybkami w sosie foto
2
Na patelni na oleju podsmażam cebulkę, i dodaje do niej podgrzybki. Przesmażam całość 5 minut. Grzyby przed zamrożeniem były podgotowane wcześniej. Dodaje sól. pieprz, majeranek. Na końcu dolewam mleko.
Krok 2 - Kasza gryczana z podgrzybkami w sosie foto
3
Kasze gotuje w osolonej wodzie 15 minut. Podaje z grzybami z sosem. Do tego buraczki ze słoika tarte.
Krok 3 - Kasza gryczana z podgrzybkami w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.02.2014 19:08
pysznie podane
Bernadeta1 12.08.2013 10:46
lubię taki obiadek
Beata23 29.01.2013 09:50
super
IwonaKa 27.01.2013 00:55
smaczne danie,mniam
Alex_M 23.01.2013 13:29
nawet kasza u Ciebie wyglada pieknie :)
ziutula
ziutula 19.01.2013 18:06
moje smaki
owca441 19.01.2013 17:28
ciekawe
miroslawa 19.01.2013 17:25
pycha!
Poison1988 19.01.2013 16:53
ale pięknie podane :) aż szkoda jeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak