Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
głowy ryb 4 szt
marchewka 1
pietruszka 1
seler korzeniowy 1
por
cebula biała 1 szt
cytryna
sól do smaku
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Do garnka włożyć marchewkę, pietruszkę, pora, selera, cebulę , ziele, liść laurowy, posolić i gotować na małym ogniu ok 1 godz. Wywar odcedzić. Dodać pokrojonego na kawałki karpia i głowy ryb. Gotować 30 min. Karpia i wyjąć , usunąć ości i położyć na półmisku, udekorować marchewką natką pietruszki .
Wywar przecedzić przez gazę . Żelatynę przygotowujemy wg przepisy na opakowaniu. Dodajemy do wywaru razem z sokiem z cytryny , doprawiamy solą i pieprzem. Ostudzić i gdy zacznie tężeć zalać karpia. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.12.2014 13:40
dla mnie to podstawa na wigilijnym stole
olkaaa 04.10.2013 07:52
już dawno nie jadłam
aisza1 02.09.2013 10:29
musi być smaczny
adelajda 18.08.2013 15:35
lubię ryby w galarecie
mela25 07.08.2013 23:53
mniam, ale by się zjadło
pestka 08.07.2013 09:35
lubię taką rybę , ale rzadko ją robię
Iwusia 07.05.2013 23:12
jak dawno nie jadłam :)
pajbek 06.03.2013 15:16
Pyszności :-) zjadłabym
babi17 22.02.2013 11:55
pyszny karb
babi17 22.02.2013 11:55
pyszny karb
barbara11561 15.02.2013 14:05
świetna rybka,ale jakoś nie przepadam za rybami w galarecie,zwłaszcza gdy mają ości:)
Kasnaj 11.02.2013 17:10
Mniam :)
romanrafal
romanrafal 03.01.2013 16:28
pyszna rybka
Anna169Hosz 03.01.2013 11:30
Moje ulubione danie wigilijne.
Kuchareczka2 28.12.2012 12:29
uwielbiam karpia w galarecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak