Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz
płaty śledziowe solone 3 szt
mięso mielone wieprzowe 300 g
bułka namoczona w mleku 1 kajzerka
tymianek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle

Posiekać cebulę i zezłocić ją na maśle. Śledzie (najpierw namoczone w mleku) posiekać. Wymieszać mięso ,śledzie ,namoczoną bułkę ,cebulę i zioła na gładką masę. Porządnie wyrobić. Uformować małe kuleczki. Panierować je w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju. Podawać z kapustą zasmażaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.04.2015 15:30
Tradycyjna śląska kuchnia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak