Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie z rękawa

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Soczyste mięso o lekko pikantnym smaku z akcentem słodyczy. Jako dodatek delikatne warzywa, pieczone wraz z mięsem. Tak przygotowana karkówka idealnie pasuje do gotowanych czy pieczonych ziemniaków lub kaszy.

Składniki:

Mięso:

karkówka wieprzowa 1.5 kg
ketchup pikantny 500 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
marchewki 2 sztuki
cebule 2 sztuki
masło 82% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie z rękawa

Mięso umyć, osuszyć, nakłuć.
Nasmarować z każdej strony ketchupem, oprószyć słodką i ostrą papryką mieloną.
Karkówkę odstawić na noc do lodówki.
Warzywa obrać, umyć.
Marchew pokroić w plastry, cebulę w piórka.
Warzywa wraz z karkówką umieścić w rękawie do pieczenia.
Dodać masło.
Piec około 2h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak