Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 600 g
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 2-3 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sos pieczeniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona do obiadu

Karkówkę umyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem .
Natrzeć solą ,papryką i musztardą zmieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem .Odstawić do lodówki na około 1 godz. Piec w piekarniku około 1 godziny w 180 stopniach .Po wyjęciu pokroić na porcje i podawać z sosem pieczeniowym z ziemniakami i sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.09.2016 23:22
Fajny obiadek.
Czyki 09.09.2016 09:07
Znakomite mięsko i ten sosik.....pysznie:)
pestka 09.09.2016 08:59
smaczny obiad
Joanna Kryla 09.09.2016 08:41
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak