Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczochy z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy 6
serek homogenizowany 6 łyżek
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz
cytryna 1
liście sałaty 5
pomidory 2

Przepis i sposób przygotowania na: karczochy z serem

Po usunięciu pierwszych liści karczochy starannie umyć,odciąć nożyczkami ostre czubki płatków.Karczochy wrzucić do garnka z dużą ilością wrzącej osolonej wody i gotować godzinę.Karczochy odcedzić i wystudzić.Serek wymieszać ze śmietaną,doprawić solą i pieprzem.Przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką.Wnętrza karczochów napełnić masą,wciskając ją pomiędzy listki.Sałatę umyć i osączyć.Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Cytrynę umyć podzielić na ćwiartki .Karczochy podawać na liściach sałaty ,przybrać ćwiartkami pomidorów i cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak