Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana skórka z grejpfruta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grejpfrut 2 szt
cukier 2,5 szklanki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana skórka z grejpfruta

Grejpfruty obrać ze skorek , ale tak aby nie została na nich biała skórka.
Moczymy je 3 dni , co jakiś czas zmieniając wodę , tak aby zanieczyszczenia na skórce wypłukały się.
Kroimy skórkę na paseczki i zanurzamy we wrzącym syropie z wody z cukrem.
Gotujemy około 50 minut.
Idealne są kiedy są jeszcze miękkie , a skórka jest przezroczysta.
Odcedzamy i odkładamy na kratkę do wysuszenia.
Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.09.2013 21:43
Muffinka, też mi się tak wydaje - ktoś coś ściemnia....
radosna29 09.09.2013 19:49
do czego dodajesz te skorki?
mufinka79 09.09.2013 12:11
Wg mnie te wszystkie kandyzowane skórki na cytrynę, pomarańczę, grejpfruta i miks skórek to jedno i to samo, a wyglądają jak takie ze sklepu, a nie domowym sposobem zrobione. Robiłam skórki wielokrotnie i wyglądają inaczej, nie są takie białe i zdecydowanie inaczej wyglądają, bo mają swój naturalny kolor i nie są niczym oblepione :(
SmacznaPyza 08.09.2013 22:25
grapefruit żółty czy czerwony lepszy ? jak przygotować syrop ? dlaczego są takie białe te kawałki w słoiku - obtoczone w czymś ? ile czasu można przechowywać ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak