Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
marchew 3 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczek
masło 1 łyżka
majonez 1 łyżka
chrzan 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa

Jajka i marchewki gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już miękkie studzimy i obieramy. Jajka bardzo drobno siekamy, a marchewki kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do nich drobno posiekany szczypiorek.
W osobnej misce ucieramy masło, a gdy będzie gładkie dodajemy do niego majonez oraz chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Następnie łączymy ze składnikami i znowu mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby pasta się schłodziła. Podajemy na kanapkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.05.2014 20:12
podoba mi się :)
Róża1 03.05.2014 17:17
pyszna kolacyjka , albo śniadanko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak