Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z gruszką i kozim serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser kozi 10 plaster
gruszki 1 sztuka
pieczywo 5 kawałek
rukola
miód 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
płatki migdałowe
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z gruszką i kozim serem

Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.

Ocet winny mieszamy z olejem rzepakowym i miodem. Doprawiamy pieprzem.

Aby gruszka nie ściemniała, od razu po pokrojeniu zalewamy ją miodową marynatą.

Pieczywo opiekamy na rumiano w tosterze.

Kilka listków rukoli drobno siekamy.

Każdą kromkę pieczywa przecinamy na pół i kładziemy po łyżce gruszki, posypujemy posiekaną rukolą. Układamy po talarku sera koziego. Posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Przekąskę z sera koziego i gruszki możemy podać na półmisku lub talerzu wyłożonym listkami rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 03.05.2014 10:59
super połączenie i prezentacja.;)
pestka 03.05.2014 09:04
podoba mi się taka kanapka
Ola1984 03.05.2014 08:46
Moje ulubione połączenie smaków. Porywam jedną kanapeczkę :)
Lis 02.05.2014 23:23
Smaczne kanapki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak