Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe śniadanie pełne bakalii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 szt
płatki kukurydziane 4 łyżka
żurawina 4 łyżka
dżem 2 łyżka
jogurt 200 ml
rodzynki 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe śniadanie pełne bakalii

*Użyłam dżemu z papai.

Żurawinę i rodzynki sparzamy we wrzątku. Następnie nakładamy jogurt do miseczki, dodajemy płatki i mieszamy (ja lubię takie lekko nasiąknięte jogurtem dlatego dodaję w pierwszej kolejności). Myjemy i kroimy jabłko, dodajemy 3/4 do jogurtu. Dodajemy odsączoną z wody żurawinę i rodzynki oraz dżem z papai. Mieszamy. Na wierzchu układamy dekorację z jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 23.02.2014 17:09
Zdrowe śniadanko:)
Kuchenka 23.02.2014 10:45
apetyczne!!!
Romanowka 23.02.2014 08:01
pyszne i zdrowe śniadanie!
norweska20 23.02.2014 00:29
smaczna propozycja
Bernadeta1 23.02.2014 00:22
uwielbiam takie śniadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak