Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko sadzone w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy
sambal oelek
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone w panierce

Kroki postępowania

1
Prosty sposób na urozmaicenie jajka sadzonego.
W pierwszym kroku rozgrzewamy na patelni olej. Następnie sypiemy bułkę tartą (na olej, w innym miejscu może się przypalić). Trzeba odczekać aż cała bułka nasiąknie olejem. Na moim zdjęciu widać jak to wygląda (dolna część już jest gotowa, ale trzeba było jeszcze trochę poczekać na drugą połowę).
Krok 1 - Jajko sadzone w panierce foto
2
Na przygotowaną bułkę rozbijamy jajko, przyprawiamy, kładziemy plasterek sera. Następnie przykrywamy patelnie, żeby jajko szybciej się ścięło, a bułka nie przypaliła.
Krok 2 - Jajko sadzone w panierce foto
3
A tak to powinno wyglądać, spód jajka ma pyszną panierkę.

PROPOZYCJA PODANIA
Proponuję posmarować sambal oelek i podawać z tostami.

Smacznego!
Krok 3 - Jajko sadzone w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.05.2013 12:31
świetny pomysł
RenataZ-et 26.11.2012 17:15
ciekawa propozycja
gosia561 24.11.2012 19:02
fajny pomysł
Bernadeta 24.11.2012 18:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak