Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z kalafiorowym nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
kalafior 1/4 szt
majonez 1 łyżka
oliwki czarne

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z kalafiorowym nadzieniem

Jajka gotujemy w w osolonej wodzie na twardo ok 8 min. Następnie studzimy , obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i ucieramy je z majonezem. Różyczki kalafiora gotujemy na parze . Lekko solimy , gdy są miękkie miksujemy je i łączymy z pastą z żółtek. Razem dobrze mieszamy i nadziewamy jajeczka. Ozdabiamy czarną oliwka .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.03.2013 13:38
pomysłowo i smaczne ale bes tych czarnych karaluchów...
Justyna/Dzastus 18.03.2013 11:17
pycha, czarna oliwka dodaje tego czegos w wygladzie jajek
halina17 18.03.2013 11:02
Bardzo lubię jajka faszerowane , jak dla mnie "odrażająco" działają "robaki" z czarnych oliwek.
miki47 18.03.2013 10:17
super przepis
Monika-twin 18.03.2013 09:56
super wyglada
gosia1988 18.03.2013 09:56
Na Wielkanoc będą świetnie pasować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak